Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın Çıkış Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut evgin bir durumda insanoğluın sıkıntısız bir itmesi ile içeriden hariçya güzel açılmaktadır.

Mesela önüne taçıcı şey yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko sıfır örekın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve hastane kabil” aynı anda belki onlarca kişinin kapıdan girmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar daha geniş kullanılır.

Yangın bapları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve denetlememları rabıtalı olarak bünyelmalıdır. Bapnın rast çdüzenışmasını bulmak bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil dahişenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse bakım yapılmalıdır.

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlamlıklı şekilde dağıtmak olduğu dâhilin, olabilir olan en gücük sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini uydurmak amacıyla önlem hileınmaktadır.

Sevdiklerimiz beyninde güçlük olan bu sistemleri bu bilinçle titizlikle uyguluyoruz. Firmamız bünyesinde uzman ve bilgili personelimiz sebebiyle sizler ciğerin balkon kurtacarak ve kalitesi ile yıllarca eskimeyecek yangın kapısı sistemleri uygularız.

Yıllardır sektördeki faaliyetlerini ve görev kalitesini arttırmaya devam etmektedir. Bilirkişi personelimiz sayesinde bu ustalığı ilk günkü kabil koruyor ve her yeni bir kâre ayrı yangın kapısı bir coşku ile yaklaşıyorlar.

Bir binada veya çatı berknda, kaçış yolu olarak ihtimam veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ulama-3/B ve Devam-3/C’de tamlanan sürelere mutabık olması mecburidir.

Yangın kapıları insanoğluın Yangın Çıkış Kapısı ve hayvanların meskenlerden autarı çıkmasını ve daha azca esrar solumasını sağlamlar. İnsanlar esrar solumayı önemsiz üzere görebilir meğer yangınlardan en çok emanet kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit gibi gazlar “yangın tütünı” solumaktan meydana geliyor.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa muayyen yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde Yangın Merdiveni Kapısı bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) makul durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Bina çıkışlarında kullanılan kapılar teamüllevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği bağırsakin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar sineeride sarılmış kalabilir.

Yangın anında insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi karınin yangın bapsı son nokta eleştiri bir öneme sahiptir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok giranbaha hale getirmiştir.

Gereç: Yangın baplarında genellikle çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz mukavemetlidir.

Yangın merdiveni imalatında kesinlikle her katta, tabiatıyla kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.

Report this wiki page